Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ

«Η Τουρκία ετοιμάζεται για δύο μεγάλες ασκήσεις στο Αιγαίο» - Τι αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ

τουρκία
 clock 10:44 | 23/04/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Η Τουρκία ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει δύο μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, όπως μεταδίδουν τα Τουρκικά ΜΜΕ, εν μέσω της πίεσης που υπάρχει στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, με αφορμή και τους χάρτες για τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ, Μανώλη Κωστίδη.

Ακόμη, σύμφωνα με ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας Turkiye «Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις τον ερχόμενο μήνα θα πραγματοποιήσουν δύο μεγάλες ασκήσεις. Η άσκηση «Θαλασσόλυκος-2» θα διεξαχθεί σε Μαύρη Θάλασσα, Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, ενώ η άσκηση «ο Αετός της Ανατολίας» θα διεξαχθεί στην 3η μοίρα Αεροπορίας. Η Τουρκία που ενισχύεται με τα εθνικά της όπλα, με αυτές τις ασκήσεις δίνει μηνύματα που προκαλούν φόβο στους εχθρούς και ενισχύουν τους φίλους. Στο πλαίσιο αυτά το τουρκικό Ναυτικό ετοιμάζεται για τη μεγάλη του άσκηση. Ο «Θαλασσόλυκος» θα διεξαχθεί την περίοδο 6-17 Μαΐου με τη συμμετοχή των δυνάμεων του Ναυτικού, της Αεροπορίας και της Ακτοφυλακής».

«Σχεδιάζεται η παρουσία 100 πλοίων και υποβρυχίων. Όπως αεροσκαφών, αλλά και μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Θα γίνουν δοκιμές πυραύλων. Θα υπάρχει η συμμετοχή των δυνάμεων υποβρυχίων καταστροφών. Θα δοκιμαστούν και τα νέα εθνικά συστήματα τα οποία εντάχθηκαν στο Ναυτικό και θα συμμετάσχουν 20.000 άνθρωποι», σύμφωνα με την εφημερίδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή που η νταλίκα πέφτει πάνω στα δύο ΙΧ στα διόδια Πολυμύλου

Επιστροφή ενοικίου: Φόβοι για νέες αυξήσεις στην αγορά ενοικιαζόμενης κατοικίας

Νεκρός άνδρας μετά από πτώση από μπαλκόνι ξενοδοχείου στο κέντρο της Αθήνας (εικόνες)

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis