Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ

Ισχυρός σεισμός κοντά στην Κωνσταντινούπολη

δατ
 clock 13:16 | 23/04/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Ισχυρός σεισμός 6,2 Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στην Κωνσταντινούπολη το μεσημέρι της Τετάρτης, ενώ ακολούθησε μετασεισμός 5,5 Ρίχτερ.

Άλλος ενας σεισμός είχε σημειωθεί μισή ώρα νωρίτερα, όταν αναστάτωσε την ανατολική Θράκη το μεσημέρι της Τετάρτης, όντας αισθητός και σε περιοχές της Κωνσταντινούπολης.

Ο σεισμος ήταν μεγέθους 3,9 Ρίχτερ, στη θάλασσα του Μαρμαρά, στην ενδιάμεση απόσταση μεταξύ Ραιδεστού και Κωνσταντινούπολης. Όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Εκτάκτων Καταστροφών της Τουρκίας (AFAD) ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 6,9 χιλιόμετρα.

Στον ισχυρό σεισμό στην Τουρκία 6,2 βαθμών που σημειώθηκε σήμερα κοντά στην Κωνσταντινούπολη, αναφέρθηκε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Το επίκεντρο του σεισμού, που σημειώθηκε στις 12:49 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ήταν στην περιοχή της Σηλυβρίας, περίπου 80 χιλιόμετρα δυτικά της Κωνσταντινούπολης. Το εστιακό του βάθος ήταν 6,92 χιλιόμετρα, σημείωσε η AFAD.

«Η περιοχή έχει πολύ υψηλή σεισμικότητα με μεγάλα ενεργά ρήγματα στο υποθαλάσσιο και το χερσαίο περιβάλλον», έγραψε μεταξύ άλλων ο σεισμολόγος.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Γεράσιμου Παπαδόπουλου;

«Iσχυρός σεισμός μεγέθους Μ=6.2 στη θάλασσα του Μαρμαρά στις 12.49. Η περιοχή έχει πολύ υψηλή σεισμικότητα με μεγάλα ενεργά ρήγματα στο υποθαλάσσιο και το χερσαίο περιβάλλον. Καταγράφηκαν μετασεισμοί, δύο με μέγεθος Μ=5.0».

Διαβάστε επίσης:

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Ο Απρίλιος είναι ο μήνας ισχυρών σεισμών στην Ελλάδα

Τραμπ: Οι δασμοί στην Κίνα θα μειωθούν σημαντικά αλλά δεν θα μηδενιστούν

Προς ναυάγιο οι ειρηνευτικές συνομιλίες για την Ουκρανία - Εκτός ο Μάρκο Ρούμπιο

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis