Skip to main content
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η στιγμή της συντριβής του ευρωπαϊκού πυραύλου Spectrum, 30 δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευση

πυραυλος συντριβη
 clock 00:15 | 31/03/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Η στιγμή της συντριβής του πρώτου ευρωπαϊκού πυραύλου που εκτοξεύθηκε προς το διάστημα, καταγράφηκε σε βίντεο.

Ο δοκιμαστικός πύραυλος Spectrum έπεσε στο έδαφος και εξερράγη περί τα 30 δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευσή του από ένα νορβηγικό διαστημοδρόμιο την Κυριακή. Η γερμανική νεοφυής εταιρεία Isar Aerospace που τον κατασκεύασε είχε περιγράψει την εκτόξευση αυτή ως αρχική δοκιμή.

Ο μη επανδρωμένος πύραυλος Spectrum είχε χαρακτηριστεί ως η πρώτη προσπάθεια για τροχιακή πτήση που θα ξεκινούσε από την Ευρώπη, όπου πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Σουηδίας και της Βρετανίας, έχουν δηλώσει ότι θέλουν μερίδιο από την αυξανόμενη αγορά εμπορικών διαστημικών αποστολών.

Η γερμανική Isar Aerospace, η οποία είχε προειδοποιήσει ότι η αρχική εκτόξευση θα μπορούσε να τελειώσει πρόωρα, δήλωσε ότι η δοκιμή παρήγαγε αρκετά δεδομένα από τα οποία η ομάδα της θα μπορούσε να αντλήσει διδάγματα.

Το Spectrum έχει σχεδιαστεί για μικρούς και μεσαίου μεγέθους δορυφόρους βάρους έως και ενός μετρικού τόνου, αν και δεν μετέφερε ωφέλιμο φορτίο στο παρθενικό του ταξίδι από το διαστημοδρόμιο Andøya στην αρκτική Νορβηγία. Η αποστολή αποσκοπούσε στη συλλογή δεδομένων για το όχημα εκτόξευσης της Isar Aerospace σε μια πρώτη ολοκληρωμένη δοκιμή όλων των συστημάτων του, δήλωσε η βαυαρική εταιρεία την περασμένη εβδομάδα.

 

Διαβάστε επίσης

ARRES: Το πρώτο αυτόνομο ρομπότ που κλείνει λακκούβες μόνο του

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis