Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Δύο νεκροί σε ρωσικά πλήγματα στο Χάρκοβο και το Σούμι, σύμφωνα με τις αρχές

εισβολή στην Ουκρανία
 clock 08:42 | 18/04/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Ρωσικά πλήγματα προκάλεσαν τον θάνατο δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό 27 άλλων τη νύχτα της Μ. Πέμπτης προς Μ. Παρασκευή στο Χάρκοβο και το Σούμι, στη βορειοανατολική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσαν οι ουκρανικές αρχές.

Στο Χάρκοβο, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 26 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης Ιγκόρ Τέρεχοφ μέσω Telegram.

Ο ίδιος δήλωσε ότι χρησιμοποιήθηκε «βαλλιστικός πύραυλος που έφερε κεφαλή με πυρομαχικά διασποράς, το οποίο εξηγεί για το ποιο λόγο η ζώνη που επλήγη είναι τόσο μεγάλη». Σύμφωνα με την ίδια πηγή, χτυπήθηκαν 15 κατοικίες.

Ο κυβερνήτης της περιοχής Όλεχ Σινεχούμποφ τόνισε ότι η επίθεση είχε στόχο μια «πυκνοκατοικημένη περιοχή του Χαρκόβου».

Στο Σούμι, κοντά στα ρωσικά σύνορα, επίθεση με drones Shahed ιρανικής κατασκευής προκάλεσαν τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό ενός άλλου, δήλωσε η τοπική στρατιωτική διοίκηση, επίσης μέσω Telegram.

(φωτογραφία αρχείου)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γερμανία: «Ναι» στην επιστροφή προσφύγων στην Ελλάδα από CDU και SPD

Συνάντηση Τραμπ - Μελόνι: «Ελπίζουμε να κάνουμε τη Δύση σπουδαία ξανά»

Λονδίνο: Η στιγμή που κλέφτης ρολογιών έβαλε στο στόχαστρο αστυνομικούς με πολιτικά

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis