Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απεβίωσε η μητέρα του Γέροντα Νεκταρίου Μουλατσιώτη

Image
νεκταριος και η μητερα του
 clock 13:10 | 19/06/2022
writer icon newsroom ekriti.gr

Η Γερόντισσα Παϊσία μοναχή, κατά σάρκα μητέρα του Γέροντα Νεκταρίου Μουλατσιώτη, αναχώρησε χθες το βράδυ (18.06.22) για την αιώνια ζωή, μετά τον Εσπερινό των Αγίων Πάντων και του Αγίου Παϊσίου του Μεγάλου, όπου είχε λάβει και το όνομά του κατά την μοναχική κουρά της.

Το σκήνωμά της θα εκτεθεί προς προσκύνηση για τους πιστούς, στην ανδρώα Ιερά Μονή του Τρικόρφου Φωκίδος.

Σήμερα το απόγευμα (Κυριακής 19ης Ιουνίου 2022) και ώρα 5:30 μ.μ. θα γίνει η εξόδιος ακολουθία στο Καθολικό της ανδρώας Ιεράς Μονής, όπου και θα ενταφιαστεί εντός του αυλείου χώρου του μοναστηριού.

Η ζωή της γερόντισσας Παϊσίας: 

 

Η Γερόντισσα Παϊσία προέρχεται από τον έγγαμο βίο και με τον σύζυγό της απέκτησαν δυο παιδιά. Λίγα χρόνια μετά τον θάνατο του συζύγου της με μεγάλη χαρά εισέρχεται στον μοναχικό βίο. Η ζωή της ένας διαρκής πνευματικός αγώνας με μεγάλη ευλάβεια και πίστη στον Θεό. Η αγάπη της, η φιλοξενία της, η ασκητική ζωή της με το λιγοστό και μετρημένο φαγητό, οι καθημερινές προσευχές της, η μεγάλη ελεημοσύνη της, η καθημερινή μελέτη της Αγίας Γραφής, χαρίσματα που της έδωσε ο Θεός ως λαϊκή, την συνόδευσαν και στον μοναχικό βίο της μέχρι και σήμερα.

Αποφάσισε να γίνει μοναχή, χάρη στο θαυμαστό περιστατικό που αναφέρει ο βίος του Μεγάλου Παϊσίου, όταν του εμφανίστηκε ο Μέγας Κωνσταντίνος, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά στον Μέγα Παΐσιο: «Εγώ είμαι ο Μέγας Κωνσταντίνος που κατέβηκα από τους ουρανούς για να σου φανερώσω την δόξα την οποία απολαμβάνουν οι μοναχοί στους ουρανούς, αλλά και την οικειότητα και παρρησία που έχουν προς τον Χριστό.

Η απόλυτη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Χριστού, που καθημερινά ό,τι και να της συνέβαινε έλεγε χαρακτηριστικά «Δόξα σοι ο Θεός», την βοήθησαν σε πολλές στιγμές της ζωής της.

Αξιώθηκε να δει την Παναγία η οποία την έκανε καλά σε κάποιο περιστατικό, διότι η Γερόντισσα Παϊσία καθημερινά διαβάζει τους Χαιρετισμούς και την Παράκληση της Παναγίας. Έχει να μας διδάξει πολλά η ζωή της που για όλους εμάς είναι ένας δρόμος που οδηγεί κοντά στον Θεό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κρίση εφηβείας και πώς να την αντιμετωπίσουμε. Του γέροντος Νεκτάριου Μουλατσιώτη* (βίντεο)

Λάθος γυναίκα αγάπησες...Του γέροντος Νεκτάριου Μουλατσιώτη* (βίντεο)

Οι εικόνες στην Ορθοδοξία είναι ειδωλολατρία; Του γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη* (βίντεο)

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis