Skip to main content
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής: Συγκαλείται την Τρίτη – Ποιο είναι το κεντρικό θέμα

ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ
 clock 08:20 | 11/02/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, θα συγκληθεί σήμερα, Τρίτη 11 Φεβρουαρίου, στις 15:30, το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.

Κεντρικό ζήτημα που θα συζητηθεί στην συνεδρίαση του Συμβουλίου πρόκειται να είναι οι τρέχουσες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Οι πρόσφατες επισκέψεις του Γεραπετρίτη

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης επισκέφτηκε το Κατάρ, το Ισραήλ, τη Ραμάλα και την Ιορδανία. Μετά την Ινδία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, βρέθηκε στη Συρία, όπου συναντήθηκε με τον μεταβατικό Πρόεδρο Ahmad Αl Sharaa και τον Υπουργό Εξωτερικών, Asaad Αl Shaibani στη Δαμασκό.

Κατά τη συνάντηση, ο Υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας στην ενότητα, κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και υπογράμμισε τη σημασία του σεβασμού και τήρησης του Διεθνούς Δικαίου, συμπεριλαμβανομένου του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, επισημαίνουν διπλωματικές πηγές.

Ο Γεραπετρίτης είναι εκ των πρώτων Υπουργών Εξωτερικών κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επισκέπτεται τη Συρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνάντηση Μητσοτάκη με Μακρόν: Ισχυρή η συνεργασία των δύο χωρών σε Ανατολική Μεσόγειο και «κοινή γλώσσα» για Μ. Ανατολή

Κώστας Τσιάρας - Ανακοίνωσε μέτρα για τη στήριξη του παραγωγικού κόσμου στη Θράκη

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis