Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Ρέθυμνο: Ξεκινούν οι εργασίες συντήρησης στον ξύλινο διάδρομο της παραλιακής

Image
ξυλινος διαδρομος παραλιακη ρεθυμνου
 clock 18:30 | 23/06/2022 writer icon newsroom ekriti.gr

Άμεσα ξεκινάει το πρώτο σκέλος των εργασιών , στον ξύλινο διάδρομο επί της παραλιακής στο Ρέθυμνο, ενώ τοποθετείται και η σχετική σήμανση για την αποτροπή διέλευσης πεζών, από το συγκεκριμένο τμήμα μετά την έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνης και τις σχετικές αποφάσεις.

Το Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνου, έχει υποβάλλει σχετικό αίτημα προς το Λιμεναρχείο προκειμένου να ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα , ενώ όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση το δεύτερο σκέλος των εργασιών δρομολογείται απο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, μετά το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου

Αναλυτικά, σε ότι αφορά τις λεπτομέρειες των εργασιών , το Λιμενικό Ταμείο σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

“Σε έκτακτη συνεδρίασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνης απεφάσισε την υποβολή αιτήματος στο Λιμεναρχείο Ρεθύμνου για την εφαρμογή μέτρων αποτροπής πρόσβασης στον διάδρομο του αμμώδους τμήματος της χερσαίας ζώνης λιμένος, με πληροφοριακές πινακίδες και κορδέλα σήμανσης, εφόσον θα πρέπει να εκτελούνται εργασίες συντήρησης έως της οριστικής επίλυσης του προβλήματος αυτού.

Ταυτόχρονα και με γρήγορους ρυθμούς γίνεται η κατάρτιση όρων της οριστικής επίλυσης του ζητήματος, ούτως ώστε να μην επίκειται ο παραμικρός κίνδυνος για τους διερχόμενους.

Η πρώτη φάση που θα εκτελεστεί άμεσα, θα αφορά στην απομάκρυνση των υφιστάμενων στοιχείων και πλήρωση με αδρανές υλικό το οποίο και θα σταθεροποιηθεί για την διασφάλιση της εύκολης και ακίνδυνης πρόσβασης.

Ακολούθως και μετά το τέλος της θερινής περιόδου θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη φάση των εργασιών που θα επιφέρει την οριστική μορφή του διαδρόμου σύμφωνα με τους κανόνες της τέχνης και υπό την έγκριση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας με την οποία ήδη βρισκόμαστε σε επαφή.

Στην έκτακτη συνεδρίαση επίσης καθορίσθηκε το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των εργασιών της πρώτης φάσης που δεν θα ξεπεράσει τις πέντε ημέρες, καθώς και ο τρόπος πραγματοποίησής τους ώστε να προκληθεί η ελάχιστη δυνατή όχληση για την ποιότητα ζωής όλων μας κατοίκων και επισκεπτών.
Παρότι ο διάδρομος έπρεπε να αποτελεί πεζόδρομο και μόνο, συχνά γίνονταν χώρος διέλευσης αυτοκινήτων και γενικά τροχοφόρων, αλόγων, πατινιών και ποδηλάτων και προς τούτο όλοι έχουμε γίνει αυτόπτες μάρτυρες με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται μη αναστρέψιμα ο φορέας στήριξης του έργου.

Είμαστε βέβαιοι ότι το κοινό του Ρεθύμνου και των επισκεπτών αυτού αναγνωρίζει ότι η ασφάλεια είναι το κυρίαρχο ζητούμενο και επιτρέπει την προβολή του σημαντικού προϊόντος που λέγεται Ρέθυμνο.

Ζητούμε την κατανόηση του κοινού για την πιθανή όχληση και θεωρούμε δεδομένο ότι, αν και η χρονική στιγμή δεν είναι η κατάλληλη, η άμεση επέμβαση είναι επιθυμητή από όλους μας”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ρέθυμνο: Σε εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση το οικοσύστημα του Πρέβελη

Ρέθυμνο: Αντιδρούν στην υποβάθμιση του δημοτικού σχολείου Ρουσσοσπιτίου

Μητροπολίτης Ρεθύμνης Πρόδρομος: Που και πως θα γιορτάσει τα ονομαστήριά του

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 - 2022 ekriti.gr | Όροι Χρήσης.
Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis