Σε διαβούλευση βγαίνει η απόφαση της επιτροπής κυκλοφορίας την οποία ενέκρινε η Δημοτική Επιτροπή, με την οποία πρόκειται να τοποθετηθούν οριοδείκτες (κολωνάκια) στην παραλιακή λεωφόρο, στην 62 Μαρτύρων, και σε κεντρικές οδικές αρτηρίες του Μασταμπά.
Μέχρι τις 22 Μαρτίου θα έχουν τη δυνατότητα όσοι επιθυμούν να καταθέσουν τις ενστάσεις τους ή τις προτάσεις τους στο σχεδιασμό του Δήμου Ηρακλείου να τοποθετήσει πλαστικά κολωνάκια σε διάφορα σημεία της πόλης, αξιολογώντας ότι είναι ένας σχεδιασμός που μπορεί να διασφαλίσει καλύτερους όρους για την κίνηση των οχημάτων.
Ειδικότερα σύμφωνα με το σχεδιασμό οριοδείκτες θα τοποθετηθούν στη λεωφόρο Σοφοκλή Βενιζέλου στο βόρειο τμήμα της οδού, από ανατολικά προς δυτικά μετά τη συμβολή με τη λεωφόρο Μίνωος και μέχρι τη συμβολή με την οδο Αχαιών.
Ακόμα προβλέπεται η τοποθέτηση οριοδεικτών σε σημεία επί της οδού Ιερολοχιτών, πριν τη συμβολή της με την οδό Σμπώκου, στη δεξιά πλευρά.
Επίσης προβλέπονται κολωνάκια επί της Ιερολοχιτών μετά τη συμβολή της με τη Σμπώκου στην αριστερή πλευρά της οδού. Αντίστοιχα προβλέπονται κολωνάκια στην Ιερολοχιτών πριν τη συμβολή της με την οδό Πατριάρχου Φωτίου στη δεξιά πλευρά της οδού.
Ακόμα προβλέπονται κολωνάκια στο μέσο της οδού Σμπώκου με κατεύθυνση προς δυτικά πριν τη συμβολή της με την Ιωνίας, όπως και πριν τη συμβολή της με την Καστρινάκη.
Ακόμη α τοποθετηθούν στο μέσω της οδού Ιωνίας πριν τη συμβολή της οδού με τη Σμπώκου.
Επίσης δρομολογείται η τοποθέτηση οριοδεικτών στη λεωφόρο 62 Μαρτύρων στο βόρειο τμήμα της, από τη συμβολή της με την οδό Μεταξάκη έως τη συμβολή της με την οδό Πετράκη πριν τον κυκλικό κόμβο.
Οι οριοδείκτες θα τοποθετηθούν στον άξονα διαχωρισμού των δύο λωρίδων με κατεύθυνση προς τα δυτικά. Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο τεχνικών έργων η τοποθέτηση είναι ένα πιλοτικό μέτρο που αποτρέπει την παράνομη στάθμευση και διευκολύνει την απρόσκοπτη κίνηση των οχημάτων μέχρι να ξεκινήσει η κατασκευή του νέου κόμβου στη συμβολή των οδών Πετράκη Ρεστιβάκη Φραγκάκη.
Η εκτίμηση που γίνεται συνολικότερα από την Επιτροπή κυκλοφορίας σε σχέση με τη τοποθέτηση των οριοδεικτών είναι ότι θα αποσυμφορήσει την κυκλοφορία και θα ενισχύσει τη δημόσια ασφάλεια.
Οι ενστάσεις των πολιτών μπορούν να στέλνονται στο email: [email protected] και για τυχόν πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στο τηλέφωνο 2813409886 (κ. Χαιρέτη Πελαγία).
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κρήτη: Βρήκε τον αδελφό της νεκρό μέσα σε μία λίμνη αίματος!
Βενιζέλειο: Στην ΜΕΘ 27χρονος - θύμα τροχαίου
Ηράκλειο: Σε ιδιώτη η έκδοση εισιτηρίων στην Κνωσό - Αντιδράσεις από αρχαιοφύλακες