Tεράστιες υλικές ζημιές σε τουλάχιστον τρεις επιχειρήσεις στη Φοινικιά, προκάλεσε η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι και πολυ γρήγορα επεκτάθηκε λόγω των εύφλεκτων υλικών.
Στις φλόγες τυλίχθηκε αρχικά εργοστάσιο ξυλείας, και η φωτιά γρήγορα επεκτάθηκε σε επιχείρηση ξενοδοχειακού εξοπλισμού και στη συνέχεια σε μία αποθήκη ξυλείας.

(πυκνό σύννεφο καπνού πάνω από την περιοχή)
Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου ήταν πολύ μεγάλη και περιελάμβανε τόσο επίγειες όσο και εναέριες δυνάμεις, καθώς κλήθηκε να συνδράμει και το πυροσβεστικό ελικόπτερο.
Η ευρύτερη περιοχή σκεπάστηκε από ένα πυκνό σύννεφο καπνού, το οποίο ήταν ορατό από χιλιόμετρα μακριά.

Συνολικά 12 οχήματα με 40 πυροσβέστες έσπευσαν στην περιοχή και μετά από ώρες, αργά το βράδυ δηλαδή, κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.
Μοναδικό θετικό το γεγονός ήταν ότι δεν υπήρξαν θύματα ή τραυματίες.
Η κινητοποίηση ήταν πολύ μεγάλη και στη διάρκεια της νύχτας. Στο σημείο παρέμειναν όλη τη νύχτα έξι οχήματα της πυροσβεστικής με 14 υπαλλήλους καθώς υπήρχαν μικροεστίες.

(κάηκαν τεράστιες ποσότητες ξυλείας και πλαστικών)
Το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας θα δώσει απαντήσεις στο τι προκάλεσε την καταστροφική πυρκαγιά.
Λίγες ώρες μετά όμως, μία νέα φωτιά προκάλεσε νέα κινητοποίηση, αυτή τη φορά στο δάσος της Κέρης στο Δήμο Μαλεβιζίου.
Στο σημείο έσπευσαν αρκετά πυροσβεστικά οχήματα προκειμένου να επιχειρήσουν για την κατάσβεση και πράγματι γρήγορα η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο ενώ κάηκαν 8 στρέμματα δάσους.
Διαβάστε επίσης:
Ηράκλειο: Μεγάλες καταστροφές σε επιχειρήσεις από την πύρινη κόλαση (Βίντεο - Φωτογραφίες)