Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο: Εκτός ενίσχυσης ενόψει καλοκαιριού τα Α.Τ. Μαλεβιζίου, Χερσονήσου και αεροδρομίου

Image
αστυνομικός
 clock 11:09 | 24/05/2022 writer icon newsroom ekriti.gr

Την έντονη αντίδραση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου προκάλεσε η απόφαση να μην ενισχυσθούν με αστυνομικούς τους καλοκαιρινούς μήνες, τα αστυνομικά τμήματα Μαλεβιζίου, Χερσονήσου και του Αεροδρομίου Ηρακλείου

Με ανακοίνωσή τους την οποία κοινοποιούν στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, τον Προϊστάμενο Επιτελείου της Ελληνικής Αστυνομίας, τον Γενικό Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Κρήτης, και τους Βουλευτές Νομού Ηρακλείου, αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν να εξαιρούνται από την διαταγή ενίσχυσης  τα εν λόγω αστυνομικά τμήματα που καλούνται να εποπτεύσουν χιλιάδες κατοίκους και επισκέπτες.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου:

Ενίσχυση Αστυνομικών Τμημάτων Αερολιμένα, Χερσονήσου και Μαλεβιζίου της Δ.Α. Ηρακλείου.

Σχετ.: Η με αρίθμ. πρωτ. 1647/22/1022303 από 16-05-2022 Διαταγή σας.

Με την παραπάνω σχετική διατάξατε την ενίσχυση συγκεκριμένων Α.Τ. Αεροδρομίων ανά την επικράτεια καθώς και Α.Τ. περιοχών τουριστικού ενδιαφέροντος. Με έκπληξη αλλά και αγανάκτηση διαπιστώσαμε ότι περιοχές που ασφυκτιούν κάθε καλοκαίρι από τουρισμό στο Νομό Ηρακλείου όπως τα Α.Τ. Χερσονήσου και Μαλεβιζίου καθώς και ο πρώτος σταθμός υποδοχής του νησιού μας και πρώτος σε πτήσεις τσάρτερ Αερολιμένας Ηρακλείου δεν ενισχύθηκε ως έπρεπε με την ίδια σχετική. Και διερωτόμαστε: το ήδη επιβαρυμένο και υποστελεχωμένο οργανικά προσωπικό των παραπάνω τμημάτων θεωρείτε ότι είναι αρκετό για να καλύψει τις ανάγκες εκατομμυρίων τουριστών που αναμένονται στο νησί και στο νομό μας την τρέχουσα τουριστική περίοδο;; ή μήπως οι Δόκιμοι Αστυφύλακες που η πρακτική τους εκπαίδευση είναι καθαρά εκπαιδευτικού χαρακτήρα και όχι για να καλύπτουν τρύπες και τις άδειες του μόνιμου προσωπικού.

Με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις μας κάθε χρόνο πριν από την έναρξη των τουριστικών σεζόν τονίζουμε την έλλειψη προσωπικού στα συγκεκριμένα τμήματα και την ανάγκη στελέχωσης τους μέσω αποσπάσεων ώστε να διαφυλάξουμε την μεγαλύτερη βιομηχανία που έχει την τύχη να κατέχει ο νόμος μας και το νησί μας κατ' επέκταση, τον ΤΟΥΡΙΣΜΟ, από τον οποίο χιλιάδες συμπολίτες μας βγάζουν τα προς το ζην. Χρέος μας είναι να την καταστήσουμε και έναν από τους ασφαλέστερους προορισμούς και από πλευράς αστυνόμευσης προς τους εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες που επισκέπτονται την Χώρα μας και συγκεκριμένα το Νησί μας.

Όσον αφορά τα παραπάνω Αστυνομικά Τμήματα έχουμε να αναφέρουμε τα εξής:

Το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Ηρακλείου δέχεται καθημερινά εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο. Συγκεκριμένα το έτος 2021 στο Αεροδρόμιο του Ηρακλείου είχαμε περισσότερες από 38.600 πτήσεις και περισσότερους από πέντε εκατομμύρια επισκέπτες τουρίστες στο Νησί μας. Τον Μάρτιο του έτους 2021 αφίχθησαν περισσότεροι από 23.000 χιλιάδες τουρίστες σε σύγκριση με τον Μάρτιο του έτους 2022 να έχουμε ξεπεράσει τους 93.000 χιλιάδες τουρίστες. Επίσης τον Μάιο του έτους 2021 αφίχθησαν περισσότεροι από 147.000 χιλιάδες τουρίστες σε σύγκριση έως την 21 Μαΐου του έτους 2022 να έχουμε ξεπεράσει τους 430.000 χιλιάδες τουρίστες καθώς υπολογίζεται πως οι τουρίστες θα ξεπεράσουν κατά πολύ τον αριθμό αφίξεων του έτους 2021. Τα παραπάνω στοιχεία είναι αποδειγμένα από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας. Αριθμοί στους οποίους δεν χωρά συζήτηση για να αποδείξουμε τις αφίξεις των επισκεπτών τουριστών στο Νησί μας. Το Αεροδρόμιο Ηρακλείου δεν διαθέτει τον κατάλληλο αριθμό από Αστυνομικούς και είναι φύσης αδύνατον να μπορέσουν οι συνάδελφοι μας να επιφορτιστούν όλο αυτόν τον όγκο τουριστών.

Το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου διαθέτει περισσότερα από 400 Ξενοδοχεία και περισσότερα από 700 ενοικιαζόμενα δωμάτια. Αν αναλογιστούμε τους χώρους των παραπάνω Ξενοδοχείων και Δωματίων ο αριθμός των τουριστών που επισκέπτονται το Δήμο Χερσονήσου ξεπερνάει κατά πολύ τους 150.000 χιλιάδες τουρίστες διότι δεν μπορούμε να συμπεριλάβουμε τον αριθμό των καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης που διαθέτουν από τα οποία υπολογίζουμε να ξεπερνούν τις 50.000 χιλιάδες. Ένας αριθμός που στο Αστυνομικό Τμήμα δεν ξεπερνά τους 40 Αστυνομικούς για να αστυνομεύσουν ένα από τους μεγαλύτερους Δήμους του Νομού Ηρακλείου καθώς είναι το Τμήμα που δέχεται τον μεγαλύτερο αριθμό τουριστών στο Νομό μας ξεπερνώντας σε αριθμό τουριστών τους 250.000 χιλιάδες. Επίσης δεν είναι μόνο ο τουρισμός αλλά και η τοπική εγκληματικότητα. Στο Δήμο Χερσονήσου λειτουργούν περισσότερα από 2.500 καταστήματα (Εμπορικά, υγειονομικού ενδιαφέροντος κλπ) τα οποία τα έχει επιφορτιστεί το Αστυνομικό Τμήμα.

Το Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου Ηρακλείου αστυνομεύει περιοχή με πολύ μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και με μεγάλη συσσώρευση τουριστών με παρούσα δύναμη 50% λιγότερη της Οργανικής της δύναμης. Η Υπηρεσία αυτή δεν ενισχύθηκε αντιθέτως αποδυναμώθηκε και έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα στο ένστολο δυναμικό. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι κατά την καλοκαιρινή σεζόν, οι συνολικές κλίνες που διαθέτει ο Δήμος Μαλεβιζίου ξεπερνά κατά πολύ παραπάνω τις Δέκα Έξι Χιλιάδες (16.000) και κατανέμονται σε Επτά (7) Ξενοδοχεία 5 Αστέρων, Είκοσι (20) Ξενοδοχεία 4 Αστέρων και σε εκατοντάδες άλλα μικρότερα ξενοδοχεία τα οποία είναι σχεδόν πάντα πλήρεις και φιλοξενούν επικίνδυνο αριθμό τουριστών με πάμπολλα προβλήματα σε όλη την καλοκαιρινή σεζόν που διανύουν τα τελευταία έτη.

Ο τουρισμός είναι το κύριο έσοδο και η ‘βαριά βιομηχανία’ του τόπου μας και είναι ΧΡΕΟΣ όλων μας να προστατεύσουμε αυτό το αγαθό. Μία αρνητική εικόνα όμως αποτρέπει του τουρίστες να επισκεφτούν ξανά την Χώρα μας και μεταφέρουν αρνητικές εμπειρίες στους υπολοίπους συμπατριώτες τους που είχαν πρόθεση να το πράξουν στρέφοντάς τους σε άλλους προορισμούς εκτός Ελλάδος και η ασφάλεια είναι ένα από τα κυριότερα κίνητρα επισκεψιμότητας για τους τουριστικούς προορισμούς.

Για του ανωτέρω λόγους, αιτούμαστε και ζητάμε την άμεση ενίσχυση των Υπηρεσιών αυτών με αστυνομικούς εκτός Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου και ελπίζουμε στην άμεση διόρθωση αυτής της αδικίας είτε με τροποποίηση της παραπάνω σχετικής διαταγής είτε με έκδοση νεότερης που θα περιλαμβάνει τις παραπάνω υπηρεσίες.

 

Σωκράτης Βαρδάκης: «Απαραίτητη η ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων Αερολιμένα, Χερσονήσου και Μαλεβιζίου»

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για την ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων Αερολιμένα, Χερσονήσου και Μαλεβιζίου της Δ.Α. Ηρακλείου, προχώρησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, με τη συνυπογραφή των βουλευτών Νίκου Ηγουμενίδη και Χάρη Μαμουλάκη, καταθέτοντας αναφορά προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, την επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου (Ε.Α.Υ.Ν.Η.).

Στην επιστολή, η Ε.Α.Υ.Ν.Η. εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι στη σχετική διαταγή για την ενίσχυση συγκεκριμένων Α.Τ. Αεροδρομίων ανά την επικράτεια καθώς και Α.Τ. περιοχών τουριστικού ενδιαφέροντος, τα Α.Τ. Χερσονήσου και Μαλεβιζίου καθώς και ο πρώτος σταθμός υποδοχής της Κρήτης και πρώτος σε πτήσεις τσάρτερ Αερολιμένας Ηρακλείου, δεν ενισχύθηκαν ως έπρεπε.

‘Όπως επισημαίνει η Ε.Α.Υ.Ν.Η. το Α.Τ. Αερολιμένα Ηρακλείου δέχεται καθημερινά εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο. Συγκεκριμένα το έτος 2021 στο Αεροδρόμιο του Ηρακλείου είχαμε περισσότερες από 38.600 πτήσεις και περισσότερους από πέντε εκατομμύρια επισκέπτες τουρίστες στο Νησί μας. 

Από την άλλη πλευρά, το Α.Τ. Χερσονήσου αστυνομεύει με 40 μόλις αστυνομικούς έναν από τους μεγαλύτερους Δήμους του Νομού Ηρακλείου καθώς είναι το Τμήμα που δέχεται τον μεγαλύτερο αριθμό τουριστών στο Νομό μας ξεπερνώντας σε αριθμό τουριστών τους 250.000 χιλιάδες. 

Τέλος, το Α.Τ. Μαλεβιζίου Ηρακλείου αστυνομεύει περιοχή με πολύ μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και με μεγάλη συσσώρευση τουριστών με παρούσα δύναμη 50% λιγότερη της Οργανικής της δύναμης. Η Υπηρεσία αυτή δεν ενισχύθηκε αντιθέτως αποδυναμώθηκε και έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα στο ένστολο δυναμικό. 

Για τους λόγους αυτούς η Ε.Α.Υ.Ν.Η. αιτείται την άμεση ενίσχυση των Υπηρεσιών αυτών με αστυνομικούς εκτός Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου και τη διόρθωση αυτής της αδικίας, είτε με τροποποίηση της παραπάνω σχετικής διαταγής είτε με έκδοση νεότερης που θα περιλαμβάνει τις παραπάνω υπηρεσίες.

«Με επανειλημμένες κοινοβουλευτικές μας παρεμβάσεις έχουμε επισημάνει την έλλειψη προσωπικού στα συγκεκριμένα τμήματα και την ανάγκη στελέχωσης τους μέσω αποσπάσεων. Η επαρκής ενίσχυσή τους είναι απαραίτητη πρωτίστως για την ασφάλεια των περιοχών», τονίζει ο κ. Βαρδάκης. 

Δεδομένων των παραπάνω, οι βουλευτές ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό, να εξετάσει την επιστολή και να τους ενημερώσει σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΗΠΑ: Η 15χρονη ιδιοφυΐα από την Ελλάδα θέλει να αποδείξει ότι ο Χόκινγκ κάνει λάθος για τον Θεό (βίντεο)

Ηράκλειο: Αυξήθηκαν τα χειρουργεία στο ΠΑΓΝΗ - Παράπονα για τα ραντεβού των ασθενών

Αποκλειστικό - Ράδιο Κρήτη: Παράταση έως 30 Ιουνίου για το Κτηματολόγιο

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 - 2022 ekriti.gr | Όροι Χρήσης.
Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis