Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των μισθωτών κυλικείων στην πρωτοβουλία του Ράδιο Κρήτη για να μπει η κρητική σταφίδα στα σχολεία. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ένωσης Σουλτανοπαραγωγών Κρήτης, έδωσαν το παρών εκπρόσωποι όλων των φορέων που “αγκάλιασαν” την πρωτοβουλία, καθώς και γονείς και εκπαιδευτικοί.

Έτσι το άκρως υγιεινό και θρεπτικό προϊόν του νησιού θα μπει σε λίγες μέρες στα σχολικά κυλικεία και τα παιδιά θα μπορούν να το απολαμβάνουν σε πολλές παρασκευές για όλα τα γούστα: σταφίδα με σοκολάτα ή κακάο, κουλούρι με σταφίδες, κουλούρι εμποτισμένο με σταφιδίνη αλλά και άλλες που θα ακολουθήσουν!

Αξίζει να αναφερθεί ότι την πρωτοβουλία στηρίζουν το Επιμελητήριο Ηρακλείου και ο Πρόεδρος του ΕΒΕΗ Μανώλης Αλιφιεράκης ενώ στην Επιτροπή που θα αποφασίσει για τα ονόματα των προϊόντων αυτών, συμμετέχουν τόσο η επιχειρηματίας κ. Χριστίνα Χαλκιαδάκη όσο και ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος του Τμήματος Δημόσιας και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφέρειας Κρήτης.


Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε:
Παρουσίαση των προϊόντων της σταφίδας και των παρασκευασμάτων που την περιέχουν από τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης Σουλτανοπαραγωγών Κρήτης και της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου, Μύρωνα Χιλετζάκη.
Ομιλία με θέμα «Η Υγειονομική Νομοθεσία που διέπει τη λειτουργία των σχολικών κυλικείων», από τον κ. Αντώνη Παπαδάκη, Αναπληρωτή Προϊστάμενο Τμήματος Δημόσιας και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφέρειας Κρήτης.
Ομιλία με θέμα «Η Σταφίδα στην Καθημερινή μας Διατροφή», από τον κ. Γεώργιο Φραγκιαδάκη, Αναπληρωτή Καθηγητή και Αναπληρωτή Πρόεδρο στο Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και η
Ομιλία με θέμα «Η Σημασία της Υγιεινής Διατροφής στην Παιδική Ηλικία», από τον κ. Μάνο Γιακουμάκη, Διαιτολόγο-Διατροφολόγο, Πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος Κρήτης της Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άγιος Νικόλαος: Βρέθηκε το πτώμα άνδρα μέσα στη λίμνη
Κρήτη: Σύλληψη για ναρκωτικά μέσα στο λεωφορείο
Οροπέδιο Λασιθίου: Έκκληση για αυξημένη προσοχή σε κατοίκους και επισκέπτες