Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Γκρεμίζουν αυθαίρετες κατασκευές σε Καλούς Λιμένες και Χερσόνησο (εικόνες)

Χερσόνησος
 clock 16:55 | 20/02/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Ολοκληρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης η εκτέλεση τριών (3) πρωτοκόλλων κατεδάφισης της Κτηματικής Υπηρεσίας Ηρακλείου, με χρόνο έκδοσης 2015, 2021 & 2024, που αφορούσαν σε παράνομες κατασκευές στον αιγιαλό στην περιοχή Καλοί Λιμένες του Δήμου Φαιστού και ειδικότερα είκοσι (20) αυθαίρετες κατασκευές στην παραλία  «Ψιλή Άμμος», εννέα (9) στην παραλία «Μακρή Άμμος» και τέσσερις (4) στην παραλία «Καραβόβρυση».

Συνολικά καθαιρέθηκαν και απομακρύνθηκαν τριάντα τρεις (33) πρόχειρες κατασκευές, βάσεις σκυροδέματος και τροχόσπιτα. Οι εργασίες διενεργήθηκαν ομαλά και χωρίς προβλήματα καθώς, πριν την εγκατάσταση του εργολάβου στην περιοχή, ανωδομές αυθαίρετων κατασκευών και αρκετά τροχόσπιτα είχαν απομακρυνθεί με μέριμνα των κατόχων τους. Το έργο ολοκληρώθηκε σε χρονικό διάστημα ενός μηνός, με την εποπτεία και επίβλεψη της καλής εκτέλεσης των εργασιών από την αρμόδια Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και, ως τελικό αποτέλεσμα της παρέμβασης, έχει επιτευχθεί η απελευθέρωση του καταπατημένου αιγιαλού από τις αυθαίρετες κατασκευές, οι οποίες απομακρύνθηκαν σε κατάλληλα αδειοδοτημένους χώρους.

Image
Καλοί Λιμένες

Μετά τον εξωραϊσμό της έκτασης και την απομάκρυνση του αναδόχου, ο Δήμος Φαιστού ορίζεται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο (ν. 5092/2024) ως υπεύθυνος για τον έλεγχο και την προστασία της κοινοχρησίας του αιγιαλού, με σκοπό να μην προκύψουν εκ νέου αυθαίρετες παρεμβάσεις και καταπατήσεις, γεγονός το οποίο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση επεσήμανε εγγράφως προς το δήμο και την αρμόδια αστυνομική αρχή.

Image
Καλοί Λιμένες

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η εκτέλεση έντεκα (11) πρωτοκόλλων κατεδάφισης της Κτηματικής Υπηρεσίας, που αφορούν σε έξι θέσεις στο Δήμο Χερσονήσου. Τα πρωτόκολλα, που εκτελούνται τώρα, αφορούν στην ανατολική παράκτια ζώνη του Λιμένα Χερσονήσου και ειδικότερα, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αυθαίρετες κατασκευές ξενοδοχείων και μεταλλικές σκάλες πρόσβασης κατά μήκος της ακτογραμμής, μια εκ των οποίων κρινόμενη ως στατικά ανεπαρκής για την ασφαλή πρόσβαση στον αιγιαλό.

Image
Χερσόνησος

Οι εργασίες διενεργούνται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ κάποιες αυθαίρετες κατασκευές απομακρύνονται με πρωτοβουλία των φερόμενων ιδιοκτητών. Το έργο κατεδάφισης στη Χερσόνησο αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του τρέχοντος μήνα.

Image
Χερσόνησος

(φωτογραφία αρχείου)

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Οι μεγάλες καθυστερήσεις στα διπλώματα έφεραν κατάληψη στο Μηχανολογικό - Τι απαντά ο Ν. Συριγωνάκης

Παγκρήτιο Στάδιο: Μεγάλες ζημιές στο «στολίδι» του Ηρακλείου – Τι υποστηρίζει ο Δήμος, τι λέει η ΕΠΟ

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis