Το Μικρό Μήνυμα ενώπιον του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και εν συνεχεία το Μεγάλο Μήνυμα ενώπιον των μελών της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι έδωσε σήμερα ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος αποδεχόμενος με αυτόν τον τρόπο την εκλογή του.
Ύστερα από την ανάγνωση του Μεγάλου Μηνύματος οι Αρχιερείς, μέλη της Πατριαρχικής Αυλής και λαϊκοί αναφώνησαν το Άξιος και συνεχάρησαν τον νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης.
Δείτε το βίντεο:

(Ο νέος Αρχιεπίσκοος Κρήτης υπογράφει τα ευχαριστήρια στον Ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι)

Πότε θα γίνει η ενθρόνιση
Τις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Η εγκαθίδρυσή του θα γίνει μετά από τη δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος και αφού προηγηθεί η καθιερωμένη διαβεβαίωση ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία αντιπροσωπείας των ιεραρχών του νησιού ότι θα εκπληρώσει τα καθήκοντά του ως προκαθημένου της Εκκλησίας της Κρήτης.

(Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης (συο κέντρο) μαζί με τους υπόλοιπους Ιεράρχες στο Φανάρι αμέσως μετά την ακολουθία του Μικρού και Μεγάλου Μηνύματος).
Η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου αναμένεται να γίνει περί τα τέλη Ιανουαρίου ή αρχές Φεβρουαρίου.
Η Ιερά Σύνοδος εξέλεξε για νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης τον Σεβ. Μητροπολίτη Ρεθύμνης Ευγένιο με 7 ψήφους.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος έλαβε 5 ψήφους.
Υπενθυμίζεται ότι στο τριπρόσωπο συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ.κ Αμφιλόχιος και ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου Γεράσιμος.
Διαβάστε επίσης:
Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος: Τι θα ακολουθήσει μετά την εκλογή
Ηράκλειο: Η μία είδε φωτογραφίες της σε... πονηρό λογαριασμό και η άλλη έχασε 2.400 ευρώ
Κρήτη: Θρήνος για την Κατερίνα - Ο δεύτερος νέος άνθρωπος που "σβήνει" στην άσφαλτο