Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Η Χαμάς αποσύρεται από τις διαπραγματεύσεις – Νέα σφαγή σε σχολείο του ΟΗΕ

γάζα
 clock 07:15 | 15/07/2024
writer icon newsroom ekriti.gr

Η Χαμάς ανακοίνωσε χθες Κυριακή πως αποσύρεται από τις έμμεσες διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, όπου οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις βομβάρδισαν άλλο ένα σχολείο στο οποίο έχουν βρει καταφύγιο εκτοπισμένοι, για πέμπτη φορά σε οκτώ ημέρες, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δεκαπέντε άνθρωποι, σύμφωνα με την πολιτική προστασία στον μικρό παλαιστινιακό θύλακο.

Η απόφαση της Χαμάς ν’ αποχωρήσει από το τραπέζι των συνομιλιών ανακοινώθηκε την επομένη πολύνεκρου βομβαρδισμού, ο οποίος είχε σκοπό να εξοντωθεί ο επικεφαλής του στρατιωτικού βραχίονα του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Μοχάμεντ Ντέιφ και είχε αποτέλεσμα να σκοτωθεί στενός συνεργάτης του, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Η Χαμάς «είναι έτοιμη να ξαναρχίσει τις διαπραγματεύσεις» όταν το Ισραήλ «δείξει σοβαρότητα»

Αξιωματούχος της Χαμάς διαβεβαίωσε πως ο Μοχάμεντ Ντέιφ είναι ζωντανός, είναι «καλά» και «επιβλέπει άμεσα τις επιχειρήσεις» των μαχητών του.

Αλλο στέλεχος της Χαμάς είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως η απόφαση του κινήματος ν’ αποσυρθεί από τις έμμεσες διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ, στις οποίες μεσολαβούν το Κατάρ, η Αίγυπτος και οι ΗΠΑ, οφείλεται στην «έλλειψη σοβαρότητας» της άλλης πλευράς, καταγγέλλοντας ιδίως τις «σφαγές» που διαπράττονται «με θύματα άοπλους αμάχους».

Η Χαμάς μολαταύτα «είναι έτοιμη να ξαναρχίσει τις διαπραγματεύσεις» όταν το Ισραήλ «δείξει σοβαρότητα», προκειμένου να «κλειστεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός», που θα συνοδευτεί από ανταλλαγή παλαιστίνιων φυλακισμένων με ομήρους που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας αφότου ο στρατιωτικός της βραχίονας εξαπέλυσε την άνευ προηγουμένου έφοδό του σε νότιους τομείς της ισραηλινής επικράτειας την 7η Οκτωβρίου.

Χθες Κυριακή, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις βομβάρδισαν για ακόμη μια φορά σχολείο της UNRWA, της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους παλαιστίνιους πρόσφυγες, όπου έχουν βρει καταφύγιο εκτοπισμένοι, στον καταυλισμό της Νουσεϊράτ, στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, διαβεβαιώνοντας ότι στοχοποίησαν «τρομοκράτες».

«Σφαγή χωρίς τέλος»

Το Ισραήλ επικρίνεται σε διεθνές επίπεδο για τις επανειλημμένες επιθέσεις εναντίον σχολείων στη Λωρίδα της Γάζας. Η Γαλλία και η Γερμανία έχουν καλέσει να διενεργηθεί έρευνα.

Η κυβέρνηση του βραζιλιάνου προέδρου Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα κάλεσε χθες τη διεθνή κοινότητα να μην παραμένει άφωνη μπροστά σ’ αυτή τη «σφαγή χωρίς τέλος»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Τι γνωρίζουν οι Αρχές για την ταυτότητα του δράστη

Ερντογάν: Φτάνουν στο τέλος τους οι επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού εναντίον του PKK

Σιτάρι: Μειωμένη η φετινή παραγωγή στην Ευρώπη – Αυξάνονται οι τιμές παραγωγού και καταναλωτή

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis