Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ

Από σήμερα μέχρι τις 16 Ιανουαρίου η τουρκική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα 2025» σε Αιγαίο και Μεσόγειο

Πλοίο
 clock 13:40 | 07/01/2025
writer icon newsroom ekriti.gr

Αεροναυτική άσκηση με την επωνυμία «Γαλάζια Πατρίδα 2025» διεξάγει από σήμερα, Τρίτη 7 Ιανουαρίου, η Τουρκία σε περιοχές του Αιγαίου, της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, στην άσκηση θα λάβουν μέρος συνολικά 87 πλοία επιφανείας, επτά υποβρύχια, επτά μη επανδρωμένα ναυτικά οχήματα, 31 αεροσκάφη, 17 ελικόπτερα, 28 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και 20.000 άτομα προσωπικό, μεταξύ των οποίων και άνδρες των Ομάδων Υποβρύχιας Επίθεσης και Υποβρύχιας Άμυνας.

Για τις ανάγκες της άσκησης δημιουργήθηκε κέντρο επιχειρήσεων στο Κέντρο Ναυτικού Πολέμου του Γκιολτζούκο, στο οποίο θα αναλάβουν καθήκοντα 115 άτομα ναυτικού προσωπικού.

Οι δραστηριότητες διακεκριμένων προσκεκλημένων της εν λόγω άσκησης θα πραγματοποιηθούν στις 9 Ιανουαρίου στη ναυτική βάση του Άκσαζ, απέναντι από τη Ρόδο.

Η άσκηση θα ολοκληρωθεί στις 16 Ιανουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ισχυρός σεισμός στο Θιβέτ: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες

Κρήτη: Βρέθηκε πεσμένος πίσω από την πόρτα του σπιτιού - "Έσβησε" στο ΠΑΓΝΗ

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis