Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηλεία: Με δύο μαχαιριές σκότωσε την 11χρονη - Κυνικός και σκληρός ο παιδοκτόνος

Ηλεία δράστης 11χρονη
 clock 08:34 | 12/06/2024
writer icon newsroom ekriti.gr

Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης της 11χρονης που δολοφονήθηκε από τον θείο της στην Ηλεία έγιναν γνωστά το μεσημέρι της Τρίτης.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η 11χρονη Βασιλική δέχθηκε δύο χτυπήματα με το ένα από αυτά να πλήττει ζωτικά όργανα, ενώ από τα μέχρι τώρα ευρήματα του ιατροδικαστή, δεν προκύπτει βιασμός.

 

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο δολοφόνος της Βασιλικής λίγη ώρα πριν μεταβεί στα δικαστήρια, αποκάλυψε με κάθε κυνισμό γιατί έφτασε στο σημείο να σκοτώσει την ανιψιά του.

Όπως είπε, ήθελε να ασελγήσει στο παιδί, εκείνο αντιστάθηκε και το δολοφόνησε, με το ένα από τα χτυπήματα να τη βρίσκει στα ζωτικά όργανα. Μετά τη δολοφονία της Βασιλικής, ο θείος της πέταξε το κατσαβίδι σε βάλτο.

Την Παρασκευή η απολογία

Την προσεχή Παρασκευή αναμένεται να απολογηθεί ο 37χρονος που κατηγορείται για τον φόνο της 11χρονης σε ερημική αγροτική τοποθεσία, στην περιοχή Καταρράχι της Ηλείας.

Ο εισαγγελέας και η ανακρίτρια μετέβησαν τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης στο κτήριο της αστυνομικής διεύθυνσης, στον Πύργο, ώστε να ασκηθεί η ποινική δίωξη εναντίον του 37χρονου, αλλά και να προχωρήσει η ανακριτική διαδικασία που προβλέπεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση για μετάβαση του εισαγγελέα και της ανακρίτριας στο κτήριο της Αστυνομίας ελήφθη για λόγους ασφαλείας, καθώς κατά την διάρκεια προσαγωγής του δράστη νωρίτερα στο δικαστικό μέγαρο, προκλήθηκε μεγάλη ένταση από συγκεντρωμένους που επιχείρησαν να του επιτεθούν.

 

Έτσι, αποφασίσθηκε να επιστρέψει εκ νέου ο 37χρονος στο κτήριο της Αστυνομίας, όπου κρατείται.

Δίωξη για ανθρωποκτονία και ακόμα τέσσερα αδικήματα

Σύμφωνα με πληροφορίες, εναντίον του δράστη ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα βιασμού ανηλίκου, αρπαγή ανηλίκου, οπλοχρησία και οπλοφορία.

Ας σημειωθεί ότι ο 37χρονος δεν είχε δικηγόρο κατά την διάρκεια της διαδικασίας στην αστυνομική διεύθυνση Ηλείας και αναμένεται να του οριστεί αυτεπαγγέλτως.

Ένταση κατά την προσαγωγή του στα δικαστήρια

Στιγμές έντασης επικράτησαν έξω από τα δικαστήρια του Πύργου, όταν έφθασε στο σημείο το περιπολικό της Αστυνομίας που μετέφερε τον 37χρονο δράστη της δολοφονίας της 11χρονης.

Ειδικότερα, άτομα που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια, επιχείρησαν να πλησιάσουν το περιπολικό και να επιτεθούν στον δράστη.

Αμέσως μετά το περιπολικό της Αστυνομίας έφυγε από το σημείο και κατευθύνθηκε προς δεύτερη, πλαϊνή είσοδο των δικαστηρίων, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να κρατήσουν μακριά τους συγκεντρωμένους που παραμένουν έξω από τα δικαστήρια.

 

Ο 37χρονος είχε καταδικαστεί για τον βιασμό της ξαδέλφης της 11χρονης

Στο μεταξύ, νέα αποκαλυπτική μαρτυρία για την δράση του 37χρονου που δολοφόνησε την 11χρονη ανηψιά του στην Ηλεία, ήρθε στο «φως» της δημοσιότητας.

Το Μάρτιο του 2017 όταν ο δράστης είχε οδηγήσει με τη βία ένα 14χρονο -τότε- κορίτσι, συγγενή της 11χρονης, σε ερημική παραλία, όπου και τη βίασε.

Παρά το γεγονός ότι το παιδί αντιστάθηκε και του κατάφερε γρατζουνιές στα χέρια, ο 37χρονος έκανε πράξη τις αρρωστημένες σκέψεις του πάνω στο κορμάκι της.

Η αδερφή της περιγράφει τις εφιαλτικές στιγμές που βίωσε στο Live News:

«Της έριξε μια πέτρα στο κεφάλι και την έβαλε στο μηχανάκι», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την μαρτυρία της αδερφής της, η 14χρονη τότε κοπέλα, είχε μεταφερθεί παρά τη θέλησή της στα βράχια, για να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες ορέξεις του 37χρονου.

Υπήρχε πρόταση μάλιστα ενός εκ των τριών δικαστών να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου ζήτησε το σκεπτικό, ωστόσο δεν… υπήρχε κάποιο συγκεκριμένο σκεπτικό για την απόφαση.

 

Η αδιανόητη απόφαση της δικαιοσύνης

Τον πειθαρχικό έλεγχο των δικαστών του Μικτού Ορκωτού Δικαστήριο της Ζακύνθου, διέταξε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, καθώς είχαν αποφασίσει την αποφυλάκιση του 37χρονου δολοφόνου της 11χρονης.

Πρόκειται για τρεις γυναίκες δικαστικούς που μετείχαν στη σύνθεση του δικαστηρίου το οποίο και χορήγησε την αναστολή στον 37χρονο, παρά την καταδίκη του για βιασμό ανήλικης (14 ετών) σε 9 χρόνια!

 

Οι δικαστές με την απόφαση τους τότε του είχαν χορηγήσει αναστολή και έτσι ο 37χρονος κυκλοφορούσε ελεύθερος!

Μάλιστα όπως αναφέρουν πληροφορίες η αναστολή του χορηγήθηκε χωρίς ιδιαίτερη αιτιολογία!

Οι όροι που είχαν επιβληθεί στον 37χρονο από το δικαστήριο της Ζακύνθου ήταν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρέωση εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, ζούσε στον νομό Ηλείας και απαγόρευση να πλησιάζει το θύμα, δηλαδή την 14χρονη.

Οι τρεις γυναίκες δικαστικοί έγραψαν πως δεν είναι ύποπτος φυγής, δεν είναι ύποπτος για την τέλεση νέων αδικημάτων και αυτά, χωρίς να έχει καθαρό μητρώο.

Από την άλλη πλευρά είχε στο παρελθόν του εμπλοκή με την αστυνομία για ναρκωτικά και κλοπές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κρήτη - τραγωδία: Ξεψύχησε νεαρός ναυαγοσώστης μετά από θερμό επεισόδιο

Ηράκλειο: Εντοπίστηκε παράνομο αποστακτήριο σε σπίτι - Πάνω από 120.000 ευρώ οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι

Εάν δεν κοιμάστε γυμνοί, ήρθε η ώρα να αρχίσετε

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis