Skip to main content
ΓΥΝΑΙΚΑ

Αδυνάτισμα: «Κάψτε» το λίπος με αυτά τα 5 φρούτα

Image
γυναίκα αδυνάτισμα δίαιτα
 clock 16:53 | 21/06/2021
writer icon newsroom ekriti.gr

Τα φρούτα αποτελούν βασικό τμήμα μιας ισορροπημένης διατροφής.

Τα περισσότερα ωστόσο, περιέχουν αρκετά φυσικά σάκχαρα που μετατρέπονται γρήγορα σε λίπος, όταν καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σέξι κοιλιακοί: Αυτή είναι η διατροφή για κοιλιά-πλάκα!

Αυτό δεν ισχύει για τα παρακάτω φρούτα, τα οποία θα σας βοηθήσουν να χάσετε τα περιττά κιλά, με την προϋπόθεση ότι θα τα καταναλώνετε σε λογικές ποσότητες.

Αβοκάντο: Είναι πλούσιο σε ωμέγα λιπαρά οξέα, τα ίδια λιπαρά που βρίσκονται στο ελαιόλαδο, τις ελιές και τα καρύδια macadamia. Το αβοκάντο επιταχύνει τη μετατροπή του λίπους σε ενέργεια και ενισχύει τον μεταβολισμό.

 

Καρύδα: Είναι πλούσια σε μέσης αλύσου λιπαρά οξέα (MCFAs) που αυξάνουν τον μεταβολικό ρυθμό του ήπατος έως και 30%, σύμφωνα με έρευνες. Προκαλεί επίσης κορεσμό και είναι λιγότερο πιθανό να αναζητάτε ανθυγιεινά σνακ. Τα λάδι καρύδας βοηθάει στη λειτουργία του θυρεοειδούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με αυτό το μπαχαρικό θα κάψετε τριπλάσιο λίπος

 

Λεμόνια: Είναι από τις καλύτερες τροφές για την αποτοξίνωση του ήπατος. Έχουν την ιδιότητα να δημιουργούν αλκαλικό περιβάλλον. Μπορεί η γεύση τους να είναι όξινη, αλλά κατά τον μεταβολισμό τους, αλκαλοποιούν τα σωματικά υγρά και τους ιστούς. Η καλή υγεία του ήπατος είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσει το σώμα να αφομοιώσει και να κάψει το λίπος.

 

Γκρέιπφρουτ: Πολλές μελέτες επιβεβαιώνουν ότι το γκρέιπφρουτ είναι μια εξαιρετική τροφή για την απώλεια βάρους. Μελέτη του πανεπιστημίου Johns Hopkins διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν γκρέιπφρουτ καθημερινά έχασαν σχεδόν 9 κιλά περισσότερα κατά μέσο όρο σε διάστημα 13 εβδομάδων, χωρίς να αλλάξουν τίποτε άλλο στη διατροφή ή τον τρόπο ζωής τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: DYI: Λάδι σώματος για λιποδιάλυση - Αποτελεσματική θεραπεία!

 

Ντομάτες: Μπορεί να έχουν καθιερωθεί στη συνείδησή μας ως λαχανικά, αλλά -όπως και τα λεμόνια- επί της ουσίας πρόκειται για φρούτα. Πλούσιες σε βιταμίνη C και λυκοπένιο, οι ντομάτες έχουν την ιδιότητα να διεγείρουν την παραγωγή ενός αμινοξέος που ονομάζεται καρνιτίνη. Έρευνα έχει δείξει ότι η καρνιτίνη συμβάλλει στην επιτάχυνση της καύσης του λίπους του σώματος σε ποσοστό έως και 30%.

Πηγή: onmed.gr

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis