Skip to main content
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κάλαντα, Ευχές και μαντινάδες την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Περιφέρεια Κρήτης

sssss
 clock 16:42 | 31/12/2024
writer icon newsroom ekriti.gr

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στην δήλωσή του για την Πρωτοχρονιά και το νέο έτος, υπογραμμίζει την ανάγκη για ενότητα και συνεργασία σε όλες και όλους τους Κρητικούς όπου γης, και δίνει ευχές για υγεία και ευτυχία.

«Ο ερχομός της νέας χρονιάς σηματοδοτεί μια “νέα αρχή”. Είναι μια αφορμή και μια έντονη υπενθύμιση για τη σημασία και την αξία της κοινωνικής αλληλεγγύης και της φροντίδας των συνανθρώπων μας, που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες. Οι μεγάλες  κρίσεις των τελευταίων ετών μας δοκίμασαν και μας δίδαξαν ότι η ενότητα και η συνεργασία αποτελούν προϋποθέσεις για την ανάπτυξη και την ευημερία. Σε αυτή την πεποίθηση στηρίζονται οι ελπίδες και οι προοπτικές μας για το αύριο.

Εύχομαι το 2025 να φέρει σε όλους υγεία και ευτυχία. Χρόνια Πολλά σε όλες και όλους τους Κρητικούς, όπου γης».

Image
sss

Τηρώντας το έθιμο, χορωδίες πολιτιστικών σωματείων και τοπικών φορέων, έψαλαν και φέτος τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Τα παραδοσιακά κρητικά κάλαντα έψαλε η χορωδία και ορχήστρα από τα αερομεταφερόμενα τάγματα Πεζικού 545 και 546 που εδρεύουν στη ΣΕΑΠ, στο Ηράκλειο. Οι «κοκκινοσκούφηδες» εντυπωσίασαν, συνοδεία λύρας, λαούτου και μαντολίνου ενώ προηγήθηκε η Στρατιωτική Μπάντα από τα Χανιά που απέδωσε ορχηστρικά τα κάλαντα για το νέο έτος.

Για πρώτη φορά καταγράφηκε και η λαϊκή νότα με τα κάλαντα και τα τραγούδια από τη μουσική ομάδα που εκπροσώπησε το Μουσείο παραδοσιακής μουσικής, οργάνων, έρευνας και τεκμηρίωσης «Θύραθεν». Στο κλαρίνο ήταν ο Γρηγόρης Πιτσικάκης, στο μπουζούκι ο Τηλέμαχος Αθανασιάδης στην κιθάρα ο Γιώργος Κούτσικας και στο τραγούδι, μαζί με τη Μαριλένα Βασιλάκη και τον Μιχάλη Μπελιβάνη.

Image
sssssss

Ο όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης με το Γιώργο Γλυκοκόκαλο στη λύρα και τον Γιάννη Χαραλαμπάκη στο λαούτο, τραγούδησαν τα κρητικά κάλαντα και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς. Ο Πρόεδρος του Ομίλου Γιάννης Πετράκης συνόδευσε τις ευχές με το μετάλλιο του Ομίλου και μια μαντινάδα προς τον Περιφερειάρχη Κρήτης:

«Η Κρήτη στη θητεία σου την πρόοδο οφείλει, για αυτό για σένα έχουμε το ευχαριστώ στα χείλη».

Η χορωδία Ιωνία Αηδών εκτός από τα παραδοσιακά κάλαντα, επεφύλασσε μια έκπληξη τραγουδώντας τα Κεφαλονιτικά κάλαντα για τη νέα χρονιά. Στα πλήκτρα ήταν η μαέστρος Λένα Χατζηγεωργίου και στα κρουστά η Γιάννα Κουτρούλη.

Παραβρέθηκαν ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης Γιώργος Πιτσούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Γεωργία Μηλάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Σταύρος Τζεδάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Φασουλάκης και στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης.

Το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης είχε την καθιερωμένη συνάντηση και αντάλλαξε ευχές με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Περιφέρειας Κρήτης.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Η κίνηση της Πρωτοχρονιάτικης αγοράς - Τα παιγνίδια σε "πρώτο πλάνο"

Ηράκλειο: Η βαρέλα στήθηκε στον σταυρό της πόλης (φωτογραφίες)

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis