Χάρη σε δύο γκολ που σημείωσε στα πρώτα λεπτά, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-1 του Ολυμπιακού στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των Play Off 1-4 του πρωταθλήματος της Super League, κάτι που σημαίνει πως θα καθυστερήσει λίγο ακόμη η μαθηματική στέψη των «ερυθρολεύκων». Οι Γιάννης Κωνσταντέλιας (5’) και Μαντί Καμαρά (11’) έβαλαν μπροστά στο σκορ την ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου, ωστόσο ο Γκανέζος μέσος αποβλήθηκε στο 74’ με απευθείας κόκκινη κάρτα. Νωρίτερα, με αυτογκόλ ο Γιάννης Μιχαηλίδης (52’) είχε μειώσει, άθελά του, για την ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, που δεν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα.
ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Βιετέσκα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Οζντόεφ (83’ Σβαμπ), Καμαρά, Πέλκας (66’ Τάισον), Κωνσταντέλιας (78’ Μεϊτέ), Ζίβκοβιτς, Τσάλοφ (66’ Σαμάτα).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Πιρόλα, Κάρμο, Μπιανκόν (46’ Μαρτίνς), Ροντινέι, Γκαρθία (86’ Μουζακίτης), Έσε (72’ Πάλμα), Τσικίνιο, Κοστίνια (46’ Ονιεμαέτσι), Ελ Κααμπί, Γιάρεμτσουκ.
* Λίγο πριν τη σέντρα της αναμέτρησης, έγινε γνωστό πως εκτός έμειναν οι Τόμας Κεντζιόρα και Κιρίλ Ντεσπόντοφ λόγω τραυματισμών. Ο Βούλγαρος εξτρέμ ταλαιπωρείται από μία κάκωση στο δάχτυλο του ποδιού του και ο Πολωνός αμυντικός υπέστη μία ελαφρά -σύμφωνα με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ- θλάση μέσα στην εβδομάδα.
* Ένταση δημιουργήθηκε στο 70ο λεπτό, όταν ο Ρόμαν Γιάρεμτσουκ τα... έψαλε σε ένα ball boy που καθυστερούσε να δώσει την μπάλα. Προς υπεράσπισή του πήγε ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, με τους δύο παίκτες να «κερδίζουν» από μία κίτρινη κάρτα.
Στη ζώνη του υποβιβασμού από τη Super League υποχώρησε ο Βόλος, μετά την ολοκλήρωση της 2ης αγωνιστικής των play out. Η θεσσαλική ομάδα παραχώρησε ισοπαλία 0-0 στον Παναιτωλικό και έμεινε ένα βαθμό πίσω από την Athens Kallithea, που πέρασε χθες (5/4) νικηφόρα από τη Λαμία. Η ομάδα του Αγρινίου ισοβαθμεί πλέον στην πρώτη θέση της κατάταξης με τον Λεβαδειακό, διατηρώντας απόσταση ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη.