Skip to main content
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λάχανο τουρσί

Image
Λάχανο τουρσί
 clock 10:13 | 18/11/2016
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

  • 1 μικρό λάχανο
  • 2/3 φλυτζανιού λευκό ξύδι
  • 2 φλυτζάνια νερό
  • 200 γρ. αλάτι
  • 2-3 καυτερές πιπεριές κομμένες κατά μήκος
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • 6 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες

 


Κόψτε στη μέση και μετά σε λωρίδες το λάχανο. Σε πλαστική ή γυάλινη γαβάθα βάλτε μια στρώση λάχανο, πασπαλίστε με αλάτι, συνεχίστε με άλλη στρώση λάχανο, πασπαλίστε με αλάτι, συνεχίστε με άλλη στρώση λάχανο, αλάτι κ.λ.π, τελειώνοντας με το αλάτι. Αφήστε το μια νύχτα. Το λάχανο θα βγάλει υγρά και θα κολυμπάει στη σαλαμούρα.

Βάλτε το σε σήτα και ξεπλύνετε σε τρεχούμενο νερό. Στραγγίστε το και σκουπίστε το με χαρτί κουζίνας να το στεγνώσετε.

Σε κατσαρόλα βάλτε το ξύδι και το νερό να σιγοβράζει για 4 λεπτά. Κατεβάστε από τη φωτιά και προσθέστε το σκόρδο, τις πιπεριές και τη δάφνη.

Περιχύσετε με το ζεστό ξύδι το λάχανο και βάλτε το σε γυάλες. Αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου 24 ώρες προτού να το σερβίρετε.

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis