Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Σήμερα η κηδεία της 40χρονης – «Της έστησα καρτέρι και την σκότωσα»

Μενίδι
 clock 09:49 | 18/05/2024
writer icon newsroom ekriti.gr

Έναν εφιάλτη φαίνεται πως βίωνε η άτυχη 40χρονη επί 11 χρόνια, στα χέρια του πρώην συζύγου της, ο οποίος της έκοψε με τόσο άγριο τρόπο το νήμα της ζωής της, όταν την μαχαίρωσε πάνω από 15 φορές σε όλο της το σώμα, και την παράτησε νεκρή στη μέση του δρόμου στο Μενίδι, αφήνοντας το μαχαίρι καρφωμένο στην κοιλιά της.

Είχαν χωρίσει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, αλλά ο 50χρονος δεν σταμάτησε ποτέ να την παρακολουθεί και να την απειλεί. Η Ενκελέιτα στεκόταν βράχος στα παιδιά της. Έκανε δυο δουλειές και κατάφερε να αποκτήσει σπίτι για να κάνουν μία νέα αρχή, ενώ πήγαινε και σε ψυχολόγο για να σταθεί στα πόδια της.

Ο δολοφόνος που παραδέχθηκε με κυνισμό την πράξη του, καταγγέλλεται από συγγενείς του θύματος, πως κατ’ επανάληψη απειλούσε την ίδια αλλά και τα παιδιά πως θα τους σκοτώσει. Εφιαλτική και η κατάθεση του θύματος για το τελευταίο επεισόδιο ενδο-οικογενειακής βίας που κατήγγειλε στις 7 Μαΐου. Όπως αποκαλύπτει η ΕΡΤ ο δράστης την παρακολουθούσε επί μία εβδομάδα έξω από το σπίτι απειλώντας «θα σας κάψω όλους».

Κυνικός και αμετανόητος για την πράξη του εμφανίστηκε ενώπιον των αστυνομικών του Ανθρωποκτονιών που τον εξέτασαν, ο 50χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης, ο οποίος μάλιστα παραδέχτηκε ότι είχε προαποφασίσει πως θα σκότωνε την σύζυγό του, στήνοντας της καρτέρι θανάτου στον δρόμο που χρησιμοποιούσε για να πάει στη δουλειά της.

Ο δολοφόνος, κυνικά και προκλητικά, στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς, είπε, σύμφωνα με το Mega: «Χθες το πήρα απόφαση να σκοτώσω την γυναίκα μου. Δεν μπορούσα να βλέπω τον φίλο της να οδηγεί το αυτοκίνητο μου. Να κάνω εγώ δύο δουλειές για να μου τα τρώει. Ήξερα την ώρα που θα φύγει από το σπίτι. Γνώριζα πως θα φύγει περίπου στις 05.20. Της έστησα καρτέρι και την μαχαίρωσα. Μετά πήγα σε ένα ξενοδοχείο όπου έμεινα περίπου δύο ώρες. Στη συνέχεια βγήκα. Ήπια μερικές μπύρες μέχρι που με εντόπισαν οι αστυνομικοί στην οικοδομή».

Ο 50χρονος αμέσως μετά την δολοφονία της πρώην συζύγου του, πέταξε το κινητό του για να μην τον εντοπίσουν, επισκέφθηκε ένα ξενοδοχείο στο οποίο πήγαινε συχνά, και παρακολουθούσε στην τηλεόραση τις ειδήσεις για να μάθει τα όσα λέγονταν για το άγριο έγκλημά του. Μόλις αντιλήφθηκε ότι η ΕΛ.ΑΣ. τον αναζητά, μετέβη σε ένα περίπτερο, αγόρασε μπύρες και κρύφτηκε σε μία οικοδομή στην περιοχή Φυλή, όπου και συνελήφθη.

«Τον θεωρώ επικίνδυνο»

Όπως προκύπτει από την καταγγελία της κόρης του ζευγαριού στις 7 Μαΐου, ο 50χρονος χτυπούσε κι εκείνη.

«Με τον πατέρα μου δεν έχω καθόλου καλές σχέσεις. Από μωρό δε μου έδινε σημασία. Με έχει απειλήσει και εξυβρίσει στο παρελθόν με φράσεις που δε θυμάμαι και δεν έχω καταγγείλει τίποτα από αυτά. Με τη μητέρα μου συνεχώς μαλώνει και την ενοχλεί. Ανησυχώ πολύ για την υγεία της γιατί τον θεωρώ αρκετά επικίνδυνο», είχε αναφέρει στην κατάθεσή της η κόρη.

Συγγενείς αναφέρουν, σύμφωνα με το Mega, πως η κόρη του ζευγαριού, τους είπε μετά την δολοφονία πως «το γνώριζα, ήξερα ότι κάποια στιγμή ο πατέρας μου θα έκανε τις απειλές του πράξη, θα σκότωνε την μητέρα μου, εφόσον κυκλοφορούσε ελεύθερος».

Το επεισόδιο στις 7 Μαΐου

Στις 7 Μαΐου 2024 είχε προηγηθεί μια ακόμη καταγγελία και σύλληψη του 50χρονου. Tότε είχε εντοπίσει το νέο σπίτι της 40χρονης και είχε προκαλέσει ακόμα ένα επεισόδιο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το θύμα είπε στους αστυνομικούς: «Εχθές 6 Μαΐου 2024 και περί ώρα 11:10 ήταν πάλι έξω από το σπίτι μου και απλά καθόταν στο αμάξι του, τον πλησίασα να τον ρωτήσω γιατί είναι εδώ και άρχισε να με εξυβρίζει. (…) Επίσης ήταν εμφανώς μεθυσμένος και είχε πολλά κουτάκια μπύρας μέσα στο αμάξι που καθόταν. Εκεί εγώ πήρα να καλέσω την αστυνομία και με έπιασε από το λαιμό με δύναμη και μου γύρισε το δάχτυλο. Τότε η κόρη μου που ήταν παραδίπλα, πήρε τηλέφωνο το “100”».

Αδελφός 40χρονης: Δεν την ειδοποίησε κανείς, για αυτό δεν πήγε στην δίκη

Την ίδια ώρα, όπως αποκάλυψε ο αδελφός της άτυχης Ενκελέιντα, η γυναίκα δεν είχε παρευρεθεί στη δίκη την επόμενη της σύλληψης του δράστη για το περιστατικό ενδοοικογειακής βίας που είχε σημειωθεί στις 8 Μαΐου, η οποία τελικά αναβλήθηκε, καθώς δεν είχε ενημερωθεί αφού δεν την είχε ειδοποιήσει κανείς, σύμφωνα με το Star.

Ο αδελφός κατήγγειλε, επίσης, λάθος χειρισμούς από την αστυνομία μετά το φονικό, λέγοντας ότι καθυστέρησαν στο να παραλάβουν το πτώμα της αδερφής του.

Σημειώνεται πως ο δολοφόνος οδηγήθηκε χθες στην ανακρίτρια και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Δευτέρα, ενώ του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Η κηδεία της άτυχης Ενκελέιντα θα γίνει σήμερα, Σάββατο, στην Αλβανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκάφος με μετανάστες νότια της Κρήτης - Διασώθηκαν 51 άτομα

Ηράκλειο: Κατέρρευσε μαντρότοιχος - Έρευνες προληπτικά για τυχόν εγκλωβισμένους

Ηράκλειο: Καρέ - καρέ η παράσυρση πεζού από μηχανάκι (βίντεο)

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis