Οι πυρκαγιές που μαίνονται στο πορτογαλικό νησί της Μαδέρας στοίχισαν τη ζωή σε τρεις ανθρώπους στη διάρκεια της περασμένης νύχτας, ενώ 1.000 άνθρωποι χρειάσθηκε να απομακρυνθούν από την περιοχή, μεταξύ των οποίων και τουρίστες, ανακοίνωσαν οι αρχές.
Τα τρία θύματα έχασαν τη ζωή τους όταν έπιασαν φωτιά οι ιδιοκτησίες τους, κοντά στις ιστορικές συνοικίες της Φουνσάλ, της περιφερειακής πρωτεύουσας της Μαδέρας, το κέντρο της οποίας επλήγη από τις φλόγες στη διάρκεια της νύχτας. Τοπικά μέσα ενημέρωσης κάνουν επίσης λόγο για δύο ανθρώπους που έχουν τραυματισθεί σοβαρά.
«Περίπου 1.000 άνθρωποι χρειάσθηκε να απομακρυνθούν από κατοικίες και ξενοδοχεία, κάτοικοι και τουρίστες», δήλωσε ο δημάρχος της Φουνσάλ Πάολο Καφόφο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Lusa, διευκρινίζοντας πως ορισμένοι στεγάστηκαν σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και άλλοι σ' ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο.
Ένα ξενοδοχείο κάηκε, πρόσθεσε, διευκρινίζοντας πως είναι προς το παρόν «αδύνατο» να ανακοινωθεί ένας απολογισμός για τον αριθμό των κτιρίων που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές. Χθες νοσοκομεία και εστίες ηλικιωμένων εκκενώθηκαν καθώς οι φλόγες πλησίαζαν.
Οι πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στα υψώματα της πόλης. Η κατάσταση επιδεινώθηκε ξαφνικά χθες το βράδυ εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που σαρώνουν το νησί.
Πηγή: ΑΠΕ